סיבוב במגדל העגול החדש בצומת הפיל בתל אביב

את הפיל האפור שעמד בחזית מסעדת הפיל המיתולוגית בתל אביב, מחליף היום פיל אחר. הוא מתנשא לגובה 11 קומות מהצומת ושלט תעמולה פוליטי, מכסה חלק מחזיתו ומקבל את הבאים לתל אביב. בזמן ששאול הזמין מנה ב"פלאפל אציר" בהדר יוסף, הוא טען שלא כל כך בא לו לבקר בבניין הזה. הוא טען שזה סתם בניין דירות עגול ואין כאן משהו שיוכל לחדש לנו.

האם שאול טועה? (1) מדובר במגרש משולש שיושב בין שלוש דרכים מרכזיות. (2) אחרי שהמגרש עמד ריק כל השנים הוא מנוצל לראשונה. (3) מדובר בדירות קטנות במיוחד. (4) הודות למיקומו ולצורתו הבניין כבר הספיק להפוך לנקודת ציון. למרות ההתנגדות של שאול הלכנו לסיבוב.

המשכנו אחרי זה לבניין ששאול תכנן לאחרונה בקרית אונו ונמצא עכשיו בשיווק.

ועל כך ברשימה זו.

.

10959470_995914930438089_3091669785645075293_n

המהפכה

.

(1) פרויקט WOW בצומת הפיל בתכנון אלישע רובין אדריכלים

המיקום של הפרויקט הוא המחולל המרכזי. השארנו את המכונית במגרש החנייה ששימש עד לפני כמה שנים את אורחי מסעדת הפיל, אחת המסעדות הבודדות בארץ שעל שמה יש צומת. במרכז המסעדה עמדו כמה פילים, אחד גדול וכמה קטנים שהפכו לסמל. על המסעדה יש ערך בויקיפדיה שמגלה למה היו שם פסלי פילים. ב-2012 נסגרה המסעדה, הפילים נעלמו ומיד לאחר מכן החל המגדל העגול לצמוח על המגרש שנמצא מצידו השני של הכביש. מגרש שכלוא בין רחוב משה סנה ורחוב בני אפרים שמתפצל בקטע הזה לשני חלקים שסוגרים על המגרש משני צידיו ויוצרים את המשולש.

הדירות הן בגודל דומה, כ-52 מ"ר: סלון עם מטבח ומרפסת, חדר שינה, חדר רחצה. רק בשתי הקומות העליונות הדירות בגדלים שונים (110-95 מ"ר). המרחב המוגן הוא קומתי. יש שלוש קומות חנייה תת-קרקעית, שתי קומות מסחר (בשטח של 900 מ"ר) ותשע קומות מגורים (בשטח כולל של 5,100 מ"ר). סך הכל 90 דירות. כל הדירות נמכרו מזמן ולכן אין כאן ביתן שיווק. אבל למרות זאת, שוק הדירות כאן בוער, היות ומאז נמכרו הדירות מחירן עלה וחלק מהן נמכרות כעת ביד2. התאכזבנו לגלות שבשונה משני המתחמים שתכנן אילן פיבקו לאחרונה בצומת גלילות ובפלורנטין והתאפיינו גם הם בחזית מעוגלת, כאן האדריכל בחר שרק חלקן החיצוני של המרפסות יוצרות את הקו המעוגל וחלקן הפנימי ישר. בכך אין אין הקשר העיצובי בין חוץ ופנים ומתקבלת דירה סתמית.

הנוף הוא כאן מרכיב חשוב. שאול לא מבין מי רוצה לגור על אי תנועה, אבל כשעולים למעלה ומשקיפים על תנועת הרכבים המקיפה את הבניין ובלתי פוסקת, יש כאן משהו חי שמצד אחד קשה לנתק ממנו את המבט, אבל מצד שני הוא יוצר בדידות כי בסך הכל מדובר כאן למטה רק במכוניות ולא בבני אדם. אולי כשהפרויקט יושלם והמסחר יפתח, תהיה כאן גם תנועת הולכי רגל.

האדריכל של הפרויקט הוא אלישע רובין, שמתמחה בעיקר במגורים ומתמקד בתל אביב. הפרויקט הידוע ביותר שתכנן היה מתחם סוזן דלל בנווה צדק, מתחם שמציין השנה 20 שנות פעילות. עד שהפרויקט בצומת הפיל לא יושלם קשה להתייחס אליו. רק אחרי שפיתוח הנוף יושלם וכך גם מערכת התנועה והגישה, אז יהיה ראוי להתייחס באופן מקיף יותר.

.

DSC00906

פלפל אציר 01

.

DSC00908

פלפל אציר 02

.

DSC00910

פלפל אציר 03

.

DSC00913

המגדל בשלבי בנייה מתקדמים

.

DSC00911

בעבר שכנה כאן מסעדת הפיל

.

DSC00912

הגג

.

DSC00916

מבט מכיוון רחוב בני אפרים

.

DSC00920

באתר

.

DSC00927

שאול מנסה להבין

.

DSC00930

שס

.

DSC00922

מרפסות

.

DSC00921

דירה לדוגמה

.

DSC00931

מלמטה

.

DSC00937

דירה 01: מבט מהמרפסת לכיוון הכניסה לדירה והמטבח. מימין פתח לחדרי שינה ורחצה

.

DSC00934

דירה 01: מבט מאזור המטבח לכיוון המרפסת

.

DSC00938

דירה 02: מבט מאזור המטבח לכיוון המרפסת

.

DSC00936

דירה 02: שאול מתרשם מהתריס החשמלי

.

DSC00932

דירה 02: נוף מהמרפסת לכיוון שכונת צהלה

.

DSC00943

דירה 03: המטבח בחלקו כבר מותקן

.

DSC00939

דירה 03: המטבח בחלקו כבר מותקן

.

DSC00945

דירה 03: חדר שינה

.

DSC00946

דירה 03: חדר רחצה

.

DSC00952

דירה 03: נוף למערב

.

DSC00962

דירה 04: מבט מאזור המטבח לכיוון המרפסת

.

DSC00964

דירה 04: נוף לכיוון צהלה

.

(2) פרויקט OMERO בקרית אונו בתכנון מיכאלה איתן ושאול!

אחרי הבניין העגול המשכנו לקרית אונו, לבקר ביום פתיחת שיווק בניין מגורים חדש ששאול השתתף בתכנונו. ביקשתי משאול שינסח את עקרונות התכנון שהכתיבו את העבודה על בניין מגורים חדש שתכנן שאול. הבניין שנמצא בשיווק ראשוני, מתוכנן לקום על מגרש עם מבנים ישנים בצפון קרית אונו. להלן העקרונות ששאול ניסח:

1. תב"ע: המגרש אשר שימש כמרכז מסחרי שכונתי שונה לייעוד מגורים לאחר התנגדות השכנים להגדלת הזכויות למסחר. הזכויות המוצעות הנדיבות אפשרו גמישות בתכנון ויצירת מרפסות גדולות מעבר לממוצע.

2. תכולה: שאיפה לתכנון 4 דירות איכותיות בקומה טיפוסית בהתאם לפרוגרמה שקבלנו על ידי היזם תוך ניצול נכון של צורת המגרש. סה"כ 16 יח"ד בשטח של 140-110 מ"ר.

2. נגישות: קביעת מיקום הכניסה הראשית לבניין לרחוב הרצל כך שהמבט מהרחוב מהווה שיקול חשוב למיקום כניסה בחזית הראשית.

3. חזית: הכניסה הראשית מהווה אלמנט עיצובי מרכזי, אשר מחלק את המבנה לשני אגפים אסימטריים. חלון מסך לכל גובה המבנה מחדיר אור טבעי אל המבואות הקומתיות ולגרם המדרגות הראשי,כך מעודד עליה וירידה של בני הבית ביום יום ולא רק בזמן חירום.

4. כשרון: תכנון ומיקום נכון יוצרים את הפנים הייחודיים של המבנה. כך בין יחידות הדיור השונות בקומות, הצבת חדרי המגורים, המרפסות ועבודה על חלוקה, גאומטריה, פרופורציות, אור וצל, פנים וחוץ, שילוב חומרי גמר.

5. חדר אשפה: לפי דרישות מחלקת תברואה נדרשים 6 פחי אשפה של 1000 ליטר – 3 לפסולת רגילה ו-3 למחזור. נעשה מאמץ גדול למקם את חדר קרוב לכניסה הראשית ולרחוב לצורך פינוי קל ומהיר, וכן להצניע את הדלת כך שלא תפגום במראה הכניסה הראשי. הפתרון כולל תכנון מושכל של תנאי הטופוגרפיה, ניתוק של החדר כקובייה בסמוך לרמפה המובילה לכניסה.

6. תכנון נוף: בשל מיקומו של המגרש בפינת הרחובות הרצל ותנועת המרי, לבניין 2 חזיתות ראשיות. בין המדרכה לגבול המגרש קיימת רצועה רחבה המאפשרת גינון וריאה ירוקה לאורך חזית המבנה ולאורך המדרכה. הצמחייה מהווה בסיס ממנו גדל בית המגורים החדש ומלווה את הולך הרגל אל ומיחוץ למבואה הראשית.

7. עבודת צוות: בראש התכנון אדר' מיכאלה איתן, אני זכיתי לעבוד על הכנת התכניות והכנת המודל העקרוני. בתכנון השתתפה גם הנדסאית אדר' נטלי ורון.

.

DSC00975

המגרש עליו יקום הפרויקט: במפגש רחובות. היום יש שם מבנה מסחרי ישן, צמחיה מיוחדת ומקלט שמשמש לפעילות תרבותית. כל אחה ימחקו לטובת בניין מגורים חדש

.

DSC00976

הווה ועתיד

.

DSC00973

הדמיה

.

DSC00969

תכנית

.

DSC00966

במבנה המסחרי פועלים עכשיו בשיווק הדירות

.

DSC00968

העתיד בלילה

.

שאול מסביר על התכנית:

.

.

(-;

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • Ezra Schwartz  On 10/02/2015 at 22:21

    נשמע לי מוכר אבל אני לא זוכר איפה צומת הפיל. אזדיין בסבלנות לרכבת…

    >

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: