סיבוב בבניין משרדים חדש בדרך קיבוץ גלויות בתכנון בר אוריין אדריכלים

כבר עברו יותר מידי פעמים שחלפתי בדרום תל אביב, סמוך לבניין ארוך ומיוחד שצמח במהירות בין שכונת שפירא וקריית שלום. למרות שביום שישי ירד גשם, אחרי שאכלנו חומוס ביפו עצרתי עם שאול לבדוק מקרוב את הבניין הנמתח לאורך 150 מטרים.

מדובר בבניין משרדים, אך מה שמיוחד בו זו טכנולוגיית הבנייה. הבנייה המתועשת שפרחה בישראל של שנות השישים והשבעים ושקעה, חוזרת כאן בגדול. חברת אקרשטיין ייצרה את כל מרכיבי החזית – פריקסטים מבטון.

ועל כך ברשימה זו.

.

10676124_988955571134025_285640206838517981_n

חזית

.

המיקום

צמוד לכביש 20 ולכביש 1, עם נגישות מידית לדרך קיבוץ גלויות. רחוב מסילת ישרים שהעסקים בו קצת מתנדנדים, יוכל לקבל תנופה הודות למאות העובדים שיגיעו לכאן מידי יום. מוזר שבמיקום כל כך נגיש נתנו זכויות בנייה יחסית קטנות. יתכן ובגלל סביבת המגורים המקיפה את הבניין וחשש מהתנגדויות הוגבל הפרויקט לשלוש קומות בלבד.

.

פרטים כלליים

הבניין שנמצא בשלבי בנייה מתקדמים ועתיד להתאכלס ברבעון האחרון של 2015, יושב במרכז מגרש בן 7.5 דונם. הוא כולל קומת חניון תת-קרקעית, קומה מסחרית במפלס הרחוב שתאוכלס בחנות גדולה. בקומות העליונות צפויים להיכנס משרדי ממשלה, כנראה משרד הרווחה. מה שאני כן יודע בוודאות, זה שאת הפרויקט תכנן משרד בר אוריין אדריכלים, שבראשו עומדים האדריכלים טלי וגידי בר אוריין. המשרד מתמחה בעיקר בתחום הבנייה למגורים, והכניסה לתחום תכנון בנייני משרדים ועוד עם פרויקט גדול, מוסיפה למשרד רובד חדש.

.

הפעם אני נותן לשאול את הבמה:

כיוון שהסביבה כוללת מבני מגורים בני 10 קומות, בית כנסת ותחנת דלק, לא היה ניתן להמר על מהותו והשימושים המתוכננים בו. חזית: כבד אטום וחדגוני. ארוך וחזרתי, זו התחושה המיידית של עובר ברחוב ברגל או ברכב. מבנה לבן ובוהק הכולל אין ספור חלונות קטנים וזהים, לי זה נתן ישר אסוציאציה של בית מעצר או בית כלא.

החזית בנויה מלוחות בטון ובהם פתחים זהים במרווחים אחידים לחלונות. הלוחות מיוצרים במפעל אקרשטיין ומורכבים באתר על ידי מנוף. כל אלמנט חזית למעשה מודבק למפלסי הקומות על ידי ריתוך לזוויות פלדה המעוגנות לרצפה ולתקרה (בנין המנהלה של שטראוס בפתח תקווה נבנה בשיטה זהה).

נכנסנו למבנה מכיוון השכונה לאזור פתוח המשמש מעבר לרכבי עבודה. התרשמתי מקורות הפלדה העצומות אשר מחזיקות את אלמנטי החזית בריחוף מעל הקרקע ובזוויות אלכסוניות. זה כבר מעניין ומאפשר להבין את הסיבה לאופי המבנה ושיטת הבנייה.

במפלס הכניסה, במרכז המבנה קיים אולם בשטח של כ-1,000 מ"ר שמיועד לסופרמרקט. החזית הפונה לדרך קיבוץ גלויות פתוחה לכל אורכה וכוללת קיר מסך שקוף בגובה של כ-6 מטר.

עלינו לקומה א'. שטח הקומה כ-4,500 מ"ר. המבנה מחולק לשני גושים המתלכדים בשליש המערבי של הבניין לגוש אחד. בין שני הגושים יש חצרות פנימיות אליהם פונים משרדים פנימיים. כל אחד משני הגושים נחצה לכל אורכו על ידי פרוזדור, שמתפקד כסוג של רחוב כשמשני צידיו חדרים בשטח של 15 עד 40 מ"ר.

זהו בהחלט מגה קומפלקס למשרדים עם קומה מסחרית. הנפח מזכיר לי את בית מכרזים הישן שעמד בהמשך הרחוב לכיוון יפו ונשרף ברובו לפני מספר שנים. בשלב הנוכחי בו נמצא הבניין, עדיין ניתן לחוש במרחב העצום ובגודל של כל קומה. בעתיד הקרוב, לאחר האכלוס, יסגרו המעברים לטובת המשרדים השונים ובכך ילך לאיבוד משהו מהרצף והאחידות שמוקרנת מחזיתות המבנה.

כנראה בסוף הבניין יראה הרבה יותר טוב ובמיוחד בלילה כשהכל ירחף ותהיה חזית נקייה. הבוסית שלי אמרה שזה דומה לגורד שחקים רק שוכב. טוב, ניתן כמה נקודות זכות כי יש כאן אומץ. מקווה שהתוצאה בסוף תצא טובה.

.

DSC09868

חומוס

.

DSC09871

סופרנובה

 .

סרטון קצר:

.

.

DSC09996

עוד שמונה חודשים הפרויקט יאוכלס

.

DSC09998

חזית ראשית לרחוב קיבוץ גלויות

.

DSC09994

זה בניין משרדים

.

DSC00001

חל עיכוב באספקת מרכיבי החזית

.

DSC09999

חזית

.

DSC09923

מימין אחד ממרכיבי החזית ממתין להתקנה

.

DSC09929

חלק משטח מפלס הקרקע מיועד לסופרמרקט

.

DSC09927

גדול

.

DSC09924

שאול בוחן את מסכי הזכוכית

.

DSC09926

חיבור חלקו התחתון של מסך הזכוכית למסד הבטון

.

DSC09925

החיבור העליון

.

DSC09930

אלכסון

.

DSC09934

שאול בוחן את מרכיבי החזית

.

DSC09940

בקומות העליונות כבר סיימו לרצף ועכשיו מרכיבים את המחיצות הפנימיות

.

DSC09941

הפינה הדרום-מזרחית פונה לבתי השכונה

.

DSC09943

שאול משקיף מבעד לחזית המזרחית על דרך קיבוץ גלויות ושכונת שפירא

.

DSC09942

בית הכנסת שער אשר ודרך קיבוץ גלויות

.

DSC09945

מגדלים באופק

.

DSC09946

שאול בוחן

.

DSC09947

חלון

.

DSC09954

בבניין יש חצרות פנימיות המעוצבות ברוח החזית

.

DSC09952

ם ם ם

.

DSC09956

מסדרון 01

.

DSC09957

מסדרון 02

.

DSC09962

חלון

.

DSC09958

שאול בוחן את החלון

.

DSC09963

נוף: שכונת שפירא

.

DSC09964

נוף: המגדלים של תל אביב

.

DSC09970

בין שני גושי הבניין יש חצרות וגם גשרים

.

DSC09971

גשרים בבנייה

.

DSC09961

חצר פנימית 01

.

DSC09972

חצר פנימית 02

.

DSC09977

חצר פנימית 03

.

DSC09981

חצר פנימית 04

.

DSC09976

מסדרון 03

.

DSC09986

במרכז הבניין מתמזגים שני גושי הבניין המקבילים זה לזה בחלקו המערבי והופכים לגוש אחד

.

DSC09988

מרבח

.

DSC09987

חושב

 .

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • itamsh  On 20/01/2015 at 9:42

    אכן בית סוהר פר אקסלאנס
    אבל יש לנו סבלנות, עוד 40-50 שנה יתחילו גם פה להבין שלבנות צריך עבור בני אדם

    • רוני  On 20/01/2015 at 13:32

      אולי עדיף לעשות לבניין הסבה לבית סוהר!

  • שביט  On 20/01/2015 at 13:28

    אחד המבנים הכי מכוערים שנבנו בתל אביב בשנים האחרונות
    משיהו בעיריה נרדם רגע לפני שאישר את התוכניות האלה במיוחד את החזית הזו
    אני רואה בדמיוני אוטובוסים של תיירים עוצרים כדי לצלם את המפגע הסביביתי
    האכי-פרחי-טקט שחתם על הדבר המזעזע הזה צריך להתבייש במה שיצא תחת ידיו

  • יוסי  On 21/01/2015 at 18:46

    3 קומות?

  • עוזי דיסלר  On 23/01/2015 at 15:46

    1. המבנה מזעזע . אבל ממש מזעזע
    2. החומוס, לעומת זאת, יצירת מופת. גם החומוס וגם הצילום. הכתובת ?

  • מני  On 23/01/2015 at 17:32

    מיכאל שלום, אני זוכר שראיתי בעבר את ההדמיה של הפרויקט בפייסבוק וזה היה נראה מעניין חדשני ומאוד יפה. חיפשתי שוב באתר של בר אוריין ומצאתי את ההדמיות של פרויקט בשם מתחם ברנר, אשר אני מניח שהוא הפרויקט שביקרת בו. חבל שלא חקרת קצת לגבי התהליך של הפרויקט. אני מניח שכמו בהרבה פרויקטים בארץ, בשל קשיים כלכליים של היזם ונסיונות לחסכון בעלויות הוחלפה שיטת הבנייה ושינתה לגמרי את חזות הפרויקט.

    זה היה אולי חוסך את הטוקבקים הלא-מחמיאים, ולפחות נותן קצת קרדיט חיובי לאדריכלים על הנסיון הראשוני, ופחות על התוצאה הלא-מוגמרת.

  • משה  On 17/07/2015 at 13:05

    כנראה שגם לדברים מכוערים יש בסוף את האופי והחן שלהם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: